top of page

À la recherche du temps perdu Festival 2022 Program

Madeleine matinée, The Mozart Experience

13-10-2022 16:00
Saskia Eurlings
Danee Klever, choreograaf (met dansschool)
George Janssen, verteller
Egita Gielen en Galen Dole, zang
Tudor Cioceanu, piano

Het International Classical Music Festival  gaat van start met het Madeleine matinée. Deze volledig originele benadering is in het bijzonder gericht op een kennismaking met klassieke muziek voor kinderen, de Mozart opera "Die Zauberflöte".

Dit origineel concept is het idee van Saskia Eurlings, die de regisseur is en ensceneert klassieke muziek met zang en dans, door en voor kinderen. 

Ze worden begeleid door de jonge pianist Tudor Cioceanu van het Conservatorium, met zang van sopraan Egita Gielen en bariton Galen Dole.

De verteller George Janssen begeleid de kinderen door het muziekstuk heen.

De choreografie is in handen van Danee Klever. Met haar dansschool zullen de kinderen verkleed, bepaalde scènes uit de opera vertolken.

Dit is een gezamenlijk project van Stichting Klassika International, Favola in Musica, Dansschool Danee Klever , pianist in opleiding van het Maastrichts Conservatorium, ea.

Een niet te missen middag voor jong en oud in een vrolijke en professionele sfeer!

Dit Madeleine matinée is GRATIS voor kinderen met hun ouders, grootouders en andere geïnteresseerden!

Alleen dient u zich van te voren aan te melden, onder vermelding van naam ,adres en aantal personen, via : info.klassikaint@gmail.com. Wees snel want de plaatsen zijn beperkt!

Didier Castell - Jacomin

13-10-2022 20:00
Didier Castell - Jacomin, piano

De Franse pianist en Steinway Artist Didier Castell-Jacomin, woonachtig in Limburg en tevens onze art - director van dit Festival, opent Officieel de “2e editie van het  International Classical Music Festival” hier in Maastricht.

Bij deze gelegenheid laat hij werken de revue passeren van Bach, Mozart, Beethoven en Chopin. Het immense klankpalet van deze artiest neemt u mee op reis van componist naar componist. Zijn huidige gevoeligheid neemt u mee op een zeldzame muzikale reis in de geest van de Franse schrijver Marcel Proust, welk dit het 100ste overlijdens jaar is. Proust was bijzonder gevoelig en gecharmeerd voor de werken van Chopin.  

Een avond rijk aan emoties met unieke werken wordt u aangeboden. Mis dit niet!

14-10-2022 17:00
Anna Fedorova, piano
Nicky Schwartz, contrabass
Amara Tir, violin
Ludovic Selmi, piano

In het 1e gedeelte van dit concert, nemen Amara Tir die afkomstig is uit Arles en Ludovic Selmi afkomstig uit Marseille, u mee met de fervente muziekkeuze van Marcel Proust. Dit verfijnde Duo werkt al jaren samen en speelt grote werken uit het klassieke repertoire, waaronder Beethoven en maar ook de beroemde, formidabele sonate van Cesar Franck! De osmose tussen deze twee artiesten is zowel voelbaar op het podium als in het leven, aangezien ze al jaren vrienden zijn. Een muzikale ontmoeting van hoge kwaliteit die u niet mag missen!

In het 2e gedeelte nemen de wereldbekende en vermaarde pianiste Anna Fedorova samen met contrabassist Nicholas Schwartz, u mee in een speciaal verfijnd en delicaat concert. Het Oyster Duo is een dynamisch opwindend paar. Veel mensen vragen zich af waarom het Oyster Duo, de oester? Dit is toch een verfijnde delicatesse met een bijzondere smaak? Maar ook net als de sensuele muziek waarvan u mag proeven? Anna en Nicholas hebben elkaar ontmoet op het strand van de Braziliaanse kust en kregen een band door hun voorliefde voor de oester, vandaar de naam Oyster Duo. Het is een heel speciaal verfijnd concert dat u in hun gezelschap zult doorbrengen!

Chopin piano concerti

14-10-2022 20:00
Eliane Rodrigues, piano
Michelly Lynne, piano
Eurasia Quartet

Een bijzonder unieke concertavond wordt u aangeboden met een fantastisch romantisch programma in 2 delen.

De vertolking van de 2 concerti voor piano en strijkkwartet worden geïnterpreteerd in de originele versie en volgorde, zoals Chopin die bedoeld heeft.

In het 1e gedeelte neemt pianiste Michelle Lynne u samen mee met het alom bekende Eurasia Quartet, in het 2e concerto van Chopin. In het 2e gedeelte zal de internationaal beroemde pianiste Eliane Rodrigues u samen met het Eurasia Quintet verleiden met het  1e concerto van Chopin.

Een sensuele romantische avond die u niet mag missen!

Search of Lost… Found in dreams…

15-10-2022 17:00
Egita Gielen, soprano
Patricija Ciemese, piano

Letse sopraan Egita Gielen en pianist Patrīcija Ciemese verkennen de wereld van dromen, waar ze ons kunnen leiden door de muziek geschreven door Letse en Franse componisten uit het begin van de 20e eeuw.
Geïnspireerd door Proust neem je zowel dagdromen als dromen van nachtelijke gedachten mee op een weg waar ze verbinding maken met de herinnering en hoe vooral onwillekeurige herinneringen kunnen worden geactiveerd door beelden, geuren en geluiden.
Kunstliederen over dromen van componisten als Ravel, Vītols, Dārziņš en Mediņš worden verweven met muziek van de zussen Boulangers, Garūta en Kalniņš, geïnspireerd en beïnvloed door componisten als Faure en Debussy geven een impressionistisch tintje aan het programma.
Zoek het verlorene en laat het gevonden worden door de muziek in je dromen!

15-10-2022 20:00
Alexandre Guerrero, tenor
Carles Budo, piano

De wereldbekende lyrische tenor Alexandre Guerrero en zijn pianist Carles Budó , twee artiesten met een ongeëvenaarde reputatie, zullen u een concert aanbieden van wereldklasse.

In het 1e deel zullen Alexandre Guerrero (het petekind van de sublieme Montserrat Caballé) en pianist Carles Budó die hem al 25 jaar begeleidt, u meenemen op reis door Franse en Spaanse melodieën van Monpou tot Ravel en tot Raynaldo Hahn, die Marcel Proust erg goed kende.

In het 2e deel nemen deze twee artiesten u mee op reis met standaarden van Franse liederen variërend van Charles Aznavour tot Leo Ferré. De uitzonderlijke stem van de Alexandre Guerrero gecombineerd met het subtiele pianospel van Carles Budó, zal u tot in het diepst van uw ziel raken.

Een unieke en onvergetelijke romantische avond!

Workshop Jesus Serrano: video teasers

16-10-2022 13:30
Jesus Serrano 

Gitarist en videograaf Jesus Serrano zal u met groot genoegen zijn kennis en ervaringen op gebied van video, het maken van teasers met u delen en de technische kant van bewegend beeld met muziek toelichten. Tips en advies geven over de aanpak hoe je jezelf als artiest op social media, de sociale netwerken in de kijker kunt zetten.

Hij zal u ook adviseren om naar diverse concerten te gaan om te ervaren, te beoordelen en zelf met eigen ogen te zien en te ontdekken!

16-10-2022 17:00
Isabel Rico Repiso, flute/piano
Sandro Rodrigues, guitar
Nikita Akulov, viool

Tijdens dit concert zullen de diverse artiesten u een bloemlezing aanbieden in dit gevarieerde recital.

Isabel Rico Repiso is een Spaanse pianiste en dwarsfluitiste van grote klasse, die het grote vermogen heeft om voor elke muziekstijl klanksferen te bouwen. Bovendien zorgen haar pianospel en op dwarsfluit, klank en muzikaliteit vanaf de eerste noot voor een unieke en boeiende uitvoering.

In het 1e deel zal zij samen met de alom bekende violist Nikita Akulov, die head of the Quartet is van het MSM Quartet en wonende in Maastricht, werken ten gehore brengen van Massenet en Saint Saëns. 

In het 2e deel zal de uitstekende gitarist Sandro Rodrigues in duo met Isabel Rico op dwarsfluit, u meenemen naar de historische tango van Astor Piazzolla.

Een verrassende middag waarvan de afwisseling U meevoert naar diverse werelden!

Tania Cardillo - photo by Emily Gallè.jpg

Slotconcert

16-10-2022 20:00
Tania Cardillo, piano

Om ons International Classical Music Festival af te sluiten, mag u in geen geval dit unieke concert missen!

In het 1e gedeelte zal de alom bekende en geliefde italiaanse pianiste Tania Cardillo, een recital voor u spelen met haar klankkleuren van zeldzame elegantie. Haar unieke pianospel neemt u mee naar de mooie werken van Schubert tot Chopin.

In het 2e gedeelte van dit concert mogen wij u een WERELD PREMIERE  aankondigen!  Met gepaste trots presenteren wij u als afsluiting, Tania Cardillo met het unieke werk: : "Evocations of past musical forms and structures”, van de opkomende  Italiaanse componist LUCA MOSCARDI!

We zullen ongetwijfeld nog veel van hem gaan horen!

 

Met deze huidige componist tot slot, zal zeer zeker de vraag gaan reizen:

"Zou Marcel Proust van deze muziek ook zo houden omdat hij ook zo dol was op Chopin, in zijn tijd?"

bottom of page